Kirjoittaja Aihe: Star Wars: X-wing Alliance  (Luettu 9423 kertaa)

reksa

 • Tiskaaja
 • Viestejä: 365
  • Sähköposti
Star Wars: X-wing Alliance
« : 31.07.2007 klo 14:25:46 »
Juu, elikkä siis kyseinen pelihän on X-wing sarjan päätösteos ja arvosteluista olen saanut sen käsityksen, että peli on loistava. Sarjassahan ovat ilmestyneet: X-wing, TIE-fighter, X-wing vs. TIE-fighter ja viimeisenä X-wing Alliance.
XWA on siis viime vuosituhannelta, tarkemmin sanottuna vuodelta 1999 ja pelissä ohjataan äijää, joka lentää rahtialusta ja myöhemmin liittyy Kapinaliittoon, ja pelissä on ainakin mukana ROTJ:n Endorin avaruustaistelu. Itselläni kyseistä peliä ei ole, mutta hankinta listan ykkösenä. Peli siis vaatii joystickin, mutta padillakin voi pelata. Demoa olen kokeillut, ihan hyvältä näyttää, vaikka demo taso ei minusta ole mitenkään erikoinen.
Verkkokauppa.com:issa kyseinen peli maksaa n. 20e ja Huuto.Netistä sen saisi esim. 5e.
Onko kenelläkään teistä kyseistä peliä, tai oletteko kokeilleet sitä? Kertokaa mielipiteenne ynnä muuta siihen suuntaan.
 :-[

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Star Wars: X-wing Alliance
« Vastaus #1 : 31.07.2007 klo 16:27:59 »
Pelasin XWA:n läpi joskus yläasteikäisenä, ja täytyy myöntää, lämpimiä muistoja ko. tekeleestä on vieläkin. Koneena ikivanha nuhapumppu, WIN98, ja ohjaimena toiminut ilotikkukin oli peruja ihan ekasta konepaketista (jostain 80-luvun loppupuolelta).

Luultavasti paras koskaan tehty Star Wars -simuhan se on vielä tänäkin päivänä. Vaihtelevanpituisia tehtäviä on ihan kiitettävä määrä ja niihin on vielä varsin yksinkertaisesta pelimekaniikasta huolimatta onnistuttu ymppäämään kivasti vaihtelua. Löytyy niin hyökkäys- kuin puolustustehtäviäkin tähtihävittäjän puikoissa, sekä salakuljetusta ja rahdin varastamista erilaisilla Millennium Falconin sisaraluksilla.

Vanhahan peli jo on, että nykykoneilla voi tulla kaikenlaista teknistä kränää, mutta kaikenkaikkiaan ihan suositeltavaa pelattavaahan tuo on. Lienee varmaan yksi ikimuistoisimmista pelikokemuksista ikinä kun kiitää seulaksi ammutulla rahtialuksella kohti hyperajopoijua perässään kolme laivueellista TIE-hävittäjiä ja viimeisenä selviämiskikkana päätyy dumppaamaan kaiken mahdollisen powerin suojista ja aseista konetehoihin nipistääkseen vielä vähän lisää välimatkaa perässä kiitäviin herhiläisiin. Ja juuri kun meinaa rysähtää, apupilotti kiljahtaa "Okay, punch it!" ja tähdet muuttuvat viiruiksi...
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Petesuuri

 • Indyfani
 • Viestejä: 867
 • Tuo on irvailua.
  • Ah hah hah haa...
  • Sähköposti
Vs: Star Wars: X-wing Alliance
« Vastaus #2 : 31.07.2007 klo 18:26:39 »
itseltänikin löytyy, mutta enpä ihastunut koommin. Yksi syy on se etten kunnolla osannut pelata sitä ja toinen ettei lentelypelit koskaan ole minua viehästätänyt.
TÄstähän pelistä on myös uusintapainos joka ei paljoa maksa. Tyyppiin 7€ - 15€ uutena. Hyvät mahdollisuudet löytää mm: vanhasta Dosesta joka on tätänykyä lasipalatsinpelikauppa tai vaikka stockanalakerasta.
Hmmm... Onpas hyvää teetä!

reksa

 • Tiskaaja
 • Viestejä: 365
  • Sähköposti
Vs: Star Wars: X-wing Alliance
« Vastaus #3 : 05.08.2007 klo 20:09:36 »
Lisää hyviä Star Wars lentopelejä ovat kaksi Bruno R. Marcosin tekemää ilmaispeliä Battle of Yavin sekä Battle of Endor.
BOY:ssa hypätään Luke Skywalkerin housuihin ja hyökätään ensimmäisen Kuolemantähden kimppuun. BOE:ssa taasen lennetään tuntematonta pilottajaa, joka tunnetaan vain nimellä Red 3 (tämäkin selviää vain, jos ammut omiasi tai yrität karata taistelusta) ja tarkoituksena on lentää Millenium Falconin (Lando) ja Red Leaderin (Wedge) kanssa keskeneräisen Kuolemantähden sisuksiin ja tuhota se.
Pelit ovat molemmat TODELLA vaikeita. BOY:ssa olen päässyt kuuluisaan kanavaan ajamaan, mutta BOE:ssa meno tyssää Supertähtihävittäjän, Imperiumin ylpeyden, Darth Vaderin lippulaivan Executorin tuhoamiseen. Mutta musiikit ovat kohdallaan ja varsinkin BOE:ssa tunnelma on katossa, kun TIE-laivue ilmestyy Kapinallislaivueen selustaan sen jälkeen kuin Amiraali Ackbar on ehtinyt huutaa kuuluisan: " It's a trap! "

http://www.jonneweb.net/pelit/file/1422/star-wars:-battle-of-yavin/ BOY

http://www.jonneweb.net/pelit/file/1528/star-wars:-the-battle-of-endor/ BOE