Kirjoittaja Aihe: Omia peliarvosteluja  (Luettu 40659 kertaa)

Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Omia peliarvosteluja
« : 16.11.2008 klo 17:26:20 »
Tää on varmaan turha aihe, mutta kun halusin nyt vaan kirjotella jotain tänne, niin tein sitten näin.

Juu eli mä ajattelin että jospa kaikki täällä vois tehdä omat arvostelut omista peleistään mitä on ja sitten muut voisivat vetää omat johtopäätöksensä millainen peli olisi. Tässä olis mun:

The Simpsons Game: Ihan hauska ja viihdyttävä lisenssipeli Simpsoneista. Pelaaja voi ohjata kaikkia Simpsonin perheen hahmoja, jopa Maggieä ja kaikilla on omat erikoiskykynsä: Bart pystyy muuttumaan Bartmaniksi jolloin hän voi liitää ja kiipeillä köyden avulla, Homer voi muuttua jättimäiseksi palloksi, jolloin hän pystyy liiskaamaan vihollisia, Lisa voi muuttaa ympäristöä Buddhan kädellä ja Marge voi komentaa ihmisiä puolelleen ja antaa niille käskyjä. Pelaaja voi myös tutkia koko Springfieldiä, lukuunottamatta ydinvoimalaa ja voi myös astua sarjasta tuttujen rakennusten sisään kuten Moen baariin ja Kwik-E-Martiin (kirjoitetaanko se noin?). Peli huonoin puoli on kamera, joka on melko herkkä, että melkein joka toinen minuutti putoat rotkoon sen takia. Muuta huonoa ei pelistä oikein löydy, ihan mainio paketti

Hyvää:
- Hahmojen erikoiskyvyt
- Springfieldiä voi tutkia
- Huumori

Huonoa:
- Kamera

Arvosana: 8

P.S. Juu, näyttää kyllä ihan turhalta mutta pliis, yrittäkää kirjoittaa.
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #1 : 17.11.2008 klo 00:29:42 »
Olishan noita pelisaittejakin, jotka antavat käyttäjiensä leikkiä kriitikkoa... mutta no, antaa tän ny hengittää niin kauan kun se itsekseen pystyy.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #2 : 19.11.2008 klo 12:28:07 »
Mille konsolille? Ei PS2-versiossa tutkita ainakaan mitään..

Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #3 : 22.11.2008 klo 16:55:51 »
Mille konsolille? Ei PS2-versiossa tutkita ainakaan mitään..
Xbox 360-versiossa ainakin.
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #4 : 25.11.2008 klo 14:40:16 »
Epäreilua, onko siinä avoin maailma vai tasoja?

Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #5 : 03.12.2008 klo 18:32:47 »
Epäreilua, onko siinä avoin maailma vai tasoja?
Siis siinä voi tutkia melkein koko Springfieldiä kun olet läpäissyt tason tai olet menossa seuraavaan tasoon. Mutta hei, voisitkos tehdä arvostelun jostain omasta pelistä, olis ihan kiva  ;)!
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #6 : 03.12.2008 klo 19:07:51 »
Saamasi pitää!

Marvel Ultimate Alliance

Kaikki jotka tykkää supersankareista kuulolle! Marvel Ultimate Alliance (MUA) on Activisionin ja (X-Men Legendseistä tunnetun) Raven Softwaren tekemä. Siinä ohjataan kerralla neljää sankaria/roistoa* ja tuttuun tapaan pelastetaan maailma. Dr. Doomilla on uusi Pahuuden Mestarit-niminen järjestö joka on maailmanvaltausaikeissa. Ryhmään kuuluu mm. Mysterio, Skorppioonimies, Shocker, Grey Gargoyle, Mandariini ja monia muita. Nähdään pelissä myös isompia uhkia kuten Galactus ja Mephisto. Hyvien johtaja on Nick Fury ja yhdessä koottujen sankareiden (mm. Hämis, Rautamies, Wolverine, Ihmeneloset...)kanssa hän yrittää pysäyttää Pahuuden Mestarit.

Peli on ylhäältä päin kuvattu ja sisältää 1-4 pelaajan yhteistyömahdollisuuden ja moninpelin internetissä. Siinä on kehitettäviä kykyjä ja erikoisiskuja pahisten pään menoksi. Ryhmällä (4 pelaajaa, joita siis saa aina vaihtaa YPKVV-pisteillä (SHIELD)) on vaihteleva tukikohta, aluksi Stark Tower, myöhemmin Asgard...
Peli on kaikille alustoille ja Xbox 360-versiossa *saa käyttöön myös superroistoja ja pari uutta sankaria (Gold Pack). Tietokoneella vie aika paljon tilaa (7Gt). Peliin (PC) saa myös muiden pelaajien tekemiä hahmoja jos lataa winrarin ja nba2k7stuff- ohjelman.

+Paljon henkilöitä
+päivitettävät taidot
+juoni
+välianimaatiot
+pituus (parhaimmillaan 30h  :D)
+moninpeli

-paitsi Internetissä (surkea lobby)
-Tilanvienti PC:llä
-Äänet joskus huonoja (esim. Spider-Man)


Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #7 : 12.12.2008 klo 19:43:27 »
No kun ketään muu ei vaivautunut niin pistetään toinen oma arvostelu:

Worms 3D
Klassinen Worms muutettuna kolmiulotteiseen muotoon, ei hääppöinen tulos. Huumori ja toiminta uudistunut mutta pelimekaniikka pysyy samana: vuorollaan pelaajat yrittävät tuhota vastustajat erilaisilla hulluilla aseilla ja työkaluilla. Mukana on niin uusia tuttavuuksia kuin vanhoja suosikkeja, kuten halleluja-pommi (Holy Hand Grenade), kaasukanisteri (Gas Canister) ja Ilmaisku (Air Strike). Nettipelikin tuo hupia kun on tylsää. Huono puoli on hiton herkkä kamera, jonka takia ammunta on todella, TODELLA vaikeaa, jos ei ole hyvä siinä. Toinen huono puoli on se, että peliin voi helposti tylsistyä jo ensimmäisenkin ottelun jälkeen. Loppujen lopuksi ihan kelpo paketti, mutta paranneltavaa olisi.

Hyvää:
- Klassinen Worms paikallaan
- Aseet
- Nettipeli
- Huumori

Huonoa:
- Herkkä kamera
- Tylsistyy helposti

Arvosana: 7 ½
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #8 : 13.12.2008 klo 11:05:48 »
Jonkinlainen piti köhätä, kun ei tässä muutakaan tekemistä ole kun kirjoittaa  :tup:

Call of duty 2
Noniin astutaampas sitten first person shoottereiden kehään. Call of duty 2 kutsutaan myös cod2 nimellä on yksi legendaarisimmista fps peleistä.
Pelin julkaisusta on kulunut jo lähemmäs 4 vuotta, mutta pelillä on pelaajansa ja netissä riittää paljonkin väkeä pelaamassa moninpeliä. Ensinnäkin suosittelen pelin hankkimista PC:lle sillä konsoleilla fps pelit eivät saavuta lähellekkään sellaista arvoa, mitä koneella ja hiirellä ohjastettuna.

Call of duty 2 sijoittuu WW2 aikoihin ja yksinpelin pelaamiseen kuluu lähemmäs 20 tuntia jos sitten ei ennen ole pelannut Call of duty pelejä. Nykyään kyllä jos pelaan niin menee johonkin 4-6 tuntiin tosin taktiikalla juokse vihollisten keskelle ammu kaikki seuraava tehtävä. Yksinpeli koostuu tehtävistä eripuolilla maailmaa ja jokaisen maan joukoista omin aseineen joita pääsee ohjaamaan pelin edetessä. Pelissä on Saksalaiset, Brittiläiset, Venäläiset ja Amerikkalaisista. Yksin pelissä on kiehtovia tehtäviä ja pelissä on myös todella hyvät grafiikat, mutta silti hiukan vanhentuneellakin koneella saattaa pelattavasti peliä pyörittää. Call of duty valittiinkin vuoden 2005 peliksi. Cod2 ei kuitenkaan yllä mielestäni aivan ensimmäisen codin yksinpelin tasolle.

Mutta moninpeli onkin kahta kauniimpi. Monin pelissä pelattavia pelitapoja ovat deathmatch (DM), joukkuedeathmatch (TDM), lipunryöstö (CTF) ,Headquarters (HQ) seka Search & Destroy (SD) joka on myös suosituin pelitapa. Ensimmäisen kerran pelasin kaverini luona. Pelasin konekiväärillä mp44 melkein aina sillä sain aina parhaimmat statsit, jotka olivat kyllä vaatimattomat eli melkein puolet enemmän kuolin. Sittemmin kun pelasin alkoi kiväärit kiinnostaa enemmän. Niissä tarvitsi osuma tarkkuutta ja nopeutta, joten aloin pelaamaan rifles only servuja. Online lobby toimii todella hyvin tuttuun tapaan Call of duty peleissä, sillä valinnan varaa löytyy ja kaikki tiedot näkyvät selkeinä ja on helppoa. Niimpä pari vuotta sitten päätin hankkia cod2:sen. Ensimmäisestä päivästä lähtien olen pitänyt ehkä n. 25 pelaamatonta päivää. Niin koukuttava peli on kyseessä. Nykyään Search & Destroy ja Snipers only servut kiinnostavat eniten. Moninpelissä paras taktiikka on hiipiä hiljaa ja kuunnella tarkkaan ympäristöä sillä pelaajat pitävät ääntä ja on helpointa kuunnella mistäpäin ääni tulee ja tietää missä jätkä on tulossa. Pelin huonoin puoli on Codeille tuttuun tapaan, että peli julkaistaan vähän liian aikasessa ja pelissä on bugeja ja joudutaan tekemään patcheja eli pelistä on nyt 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 versiot. Eniten pelaajia on 1.3 versiossa, mutta itse tykkään eniten ensimmäisestä versiosta. Nettipelin takia cod2 kannattaa hankkia ja yksinpelinkin voi hyvin ensiksi vetää sillä sekin on aivan loistava.

Loppusanat:
Koukuttava peli tyrmäävillä grafiikoilla ja äänimaailmalla, joka ei jätä kylmäksi.

Plussat
+Äänimaailma
+Nettipeli
+Äärimmäisen loistava kontrolli aseissa
+Nettipelissä ladattavat modit joka servulle, jotka ei vie paljon
+Kevyt nykyään
+Kokonaisuus
+Hinta nykyään alle 20 euroa

Miinukset
-Patchit
-Yksinpeli ehkä hiukan tylsä loppua kohti

Ikäraja:+16 suomessa, amerikassa tietääkseni +12

Laitteistovaatimukset:  Windows 2000/XP, 64Mt Dx9-yhteensopiva näytönohjain, 1,4GHz, 256Mt RAM, 4Gt kiintolevytilaa

Kokonaisarvosanaksi täydet 10

...sillä patchitkin tuovat jonkinlaisen lisän. Jos hauskat bugit joita ei ole kuitenkaan paljon eivät haittaa kannattaa turvautua 1.0 versioon.


« Viimeksi muokattu: 07.04.2009 klo 19:41:02 kirjoittanut IndianaFlippo »
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #9 : 29.03.2009 klo 12:58:16 »
Satuin tässä vähän aikaa sitten pelaa tällasta klassikkopeliä, ja nyt päätin pistää oman arvostelun siitä.

GoldenEye 007
Jos pitäisi ottaa neljä asiaa autiolle saarelle, ottaisin kosolti ruokaa, juomaa, Nintendo 64 ja tämän pelin. Näin nostalgista ja tyylikästä peliä saa etsiä tosi kauan, sillä tämä on klassikko. Vaikka nimestä päätellen tää on Bond-peli, on tässä silti jotain, mikä antaa aiheen heittää lisenssipeleihin kohdistuvat ennakkoluulot pois: mainio suunnittelu, aito tunnelma ja huimat grafiikat. Juu, sanoivat tätä jo vuonna 1997, mutta pakko sanoa, grafiikat ovat edelleenkin hulppeita ja pelattavuuskin on nannaa. Jos on pakko sanoa jokin huono asia,´niin se on se, että hahmot eivät puhu. Tietenkin se olisi maksanut silloin maltaita, mutta tekstipuheet eivät minun mielestäni tällaiseen peliin kelpaa. Pelin parasta antia on ehdottomasti moninpeli: yksi ensimmäisistä N64:n nelimoninpeleistä on hauskaa pelattavaa kavereiden kanssa, etenkin kun voi pelata kaikilla tunnetuilla Bond-hahmoilla.
Loppujen lopuksi tätä peliä ei peittoa mikään, ei edes Halo tai Call of Duty.

Hyvää:
+ Grafiikat
+ Pelattavuus
+ Aseet
+ Moninpeli
+ Lisenssipeliksi upea

Huonoa:
- Ei ääniä

Arvosana: 10 :whip:
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #10 : 29.03.2009 klo 13:36:35 »
Satuin tässä vähän aikaa sitten pelaa tällasta klassikkopeliä, ja nyt päätin pistää oman arvostelun siitä.

GoldenEye 007
Jos pitäisi ottaa neljä asiaa autiolle saarelle, ottaisin kosolti ruokaa, juomaa, Nintendo 64 ja tämän pelin. Näin nostalgista ja tyylikästä peliä saa etsiä tosi kauan, sillä tämä on klassikko. Vaikka nimestä päätellen tää on Bond-peli, on tässä silti jotain, mikä antaa aiheen heittää lisenssipeleihin kohdistuvat ennakkoluulot pois: mainio suunnittelu, aito tunnelma ja huimat grafiikat. Juu, sanoivat tätä jo vuonna 1997, mutta pakko sanoa, grafiikat ovat edelleenkin hulppeita ja pelattavuuskin on nannaa. Jos on pakko sanoa jokin huono asia,´niin se on se, että hahmot eivät puhu. Tietenkin se olisi maksanut silloin maltaita, mutta tekstipuheet eivät minun mielestäni tällaiseen peliin kelpaa. Pelin parasta antia on ehdottomasti moninpeli: yksi ensimmäisistä N64:n nelimoninpeleistä on hauskaa pelattavaa kavereiden kanssa, etenkin kun voi pelata kaikilla tunnetuilla Bond-hahmoilla.
Loppujen lopuksi tätä peliä ei peittoa mikään, ei edes Halo tai Call of Duty.

Hyvää:
+ Grafiikat
+ Pelattavuus
+ Aseet
+ Moninpeli
+ Lisenssipeliksi upea

Huonoa:
- Ei ääniä

Arvosana: 10 :whip:

On muuten oikeasti loistava peli. Pelasin koneella emulaattorilla, padilla ja kyllä oli metkaa. Tosin nyt jo vähän liikaa vanhentunut, mutta on arvostettu jollain tahoilla parhaaksi peliksi kautta aikojen. En kuitenkaan enää jaksa rueta pelata sillä vähän kömpelö nykypelien rinnalla, mutta kyllä on ollut sillon kun on tullut varmaankin melkone peli.
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #11 : 04.04.2009 klo 18:42:20 »
007: Quantum of Solace
Kirjotan sitten uusimmasta tulokkaasta:
Tässä uusimmassa bond-pelissä keskitytään Casino Royalen ja Quantum of Solacen tapahtumiin. Sisältää myös moninpelin jossa voi olla MI-6:n tai Organizationin puolella. Paljon eri aseita  sisältävä, mutttta ehkä vähän putkimainen yksinpelissä. (Jos on kokemuksia Call of duty: World at warista niin tää on saman tekijän) Eri moninpelimodet on:
Bond versus
Bond evasion
Golden gun
Territory control
Team deathmatch
ja muita yhdisteltyjä juttuja...

+Trophyjen nimet (PS3 ja achievementit xbox)
+Uskollinen elokuville
+pelattavuus

-putkimaisuus
-toisto                    antaisin tälle 8+:n

anttu3231

 • Indyfani
 • Viestejä: 99
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #12 : 05.04.2009 klo 16:00:13 »
Midnight club3 DUB edition [remix]
Erittäin vakuuttavan pelisarjan 3 osa jossa ajetaan pääasiassa tokiossa katuajoa. Autoa saa tuunata paljon ja kisoja on hyvin paljon. (12+ ikäraja

+paljon autoja
+vaikuttava grafiikka
+paljon kisoja
+aito, kun autot menevät paljon torppöilyn tuloksena rikki, ja joutuu pikkasen aikaa korjaaamaan.
+tuunaamis mahollisuuksia on on varmaan 10000 jos kaikki jutut ja tarrat otetaan mukaan

-toistoa
-kyttiä ei saa vapaa ajossa perään.
-kun ihmiset kävelevät ja ajaa päältä niin auto menee vaan läpi (varmaan sensuroituna)
-buustii saa kerättyy vaan imussa olemalla eikä esim. driftaamalla.


antaisin pelille 9+

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #13 : 07.04.2009 klo 19:38:14 »
Ohhhoh ohhoh. Ennakkopeli arvostelussa.

Battlefield Herous julkaistaan kesällä.

Battlefieldit ovat yksiä suosituimmista nettiräiskintä peleistä. Varsinkin Battlefield 2:sen ansiosta Battlefield nimi on saanut loistavaa mainosta. Tuleva BF herous on saman tyyppinen ja täysin ilmainen pelata, mutta jos pakosta tahtoo niin voi ostaa esimerkiksi hahmoilleen uusia vaatteita ym. kivaa. Battlefield Herousissa pelaat luomallasi sankarilla ja yrität vallata lippuja omalle tiimillesi. Battlefield Herousissa:ssa pelimuotona on lippujen valtaus (engl. Conquest). Lippuja voi vallata menemällä niiden lähelle. Kun oman armeijan sotilaita on lipun lähellä enemmän kuin vihollisen sotilaita, lippu laskee salosta eli muuttuu neutraaliksi. Lipun lähettyvillä riittävän kauan oleilevat sotilaat muuttavat lipun lopulta oman armeijansa tunnukseksi ja tiimisi saa pisteen/pisteitä. Tällä hetkellä Herous on vasta beta testissä vaikka se olisi pitänyt julkaista jo viime kesänä. Ongelmia tuli, koska suljetun betan testaajoista jotkut olivat pistäneet Herousin jakeluun piraatti sivuille. Monet olivat ladanneet ja pelanneet kunnes pelaajia oli aivan liikaa ja beta jouduttiin lopettamaan. Siispä peli viivästyi ja alkoi uusi beta joka on nyt käynnissä. Beta avain on melko hankala saada, mutta ajan kanssa sen sitten saa jos yrittää sitä hakea.

Herousissa on sarjakuvamaiset grafiikat ja se on thirdpeson kuvakulmasta kuvattu eli näät hahmosi kokonaan selkäpuolelta. Pelissä on ainakin tälllä hetkellä kolme hahmo luokkaa jotka ovat sotilas, kommando ja tykkimies. Peli on tehty suurelle yleisölle, joten laitteistovaatimukset eivät ole kovat.

Lisää tietoa voi onkia wikipediasta
Itse sivuilta, josta voit myös betakeyn saada ajan kanssa
ja trailerikin kannattaa vilkaista

Laitteistovaatimukset

    * Käyttöjärjestelmä: Windows XP tai Windows Vista
    * Suoritin: 1.0 GHz
    * Keskusmuisti: vähintään 512 MB (1 GB Windows Vistalle)
    * Näytönohjain: 64 MB DirectX-yhteensopiva näytönohjain vähintään Pixel Shader 2.0 - tuella
    * Kiintolevy: 1 GB vaaditaan pelin asennukselle
    * Internetyhteys: 256 kbit Cable/DSL yhteys


Plussat:


   -Todella hienot grafiikat vaatimuksista huolimatta

   -Pelattavuus

   -Hauskuus

   -Sankareiden erilaisuus ja kyvyt

   -Ajoneuvot:
   #Autot,Tankit, lentokoneet

Miinuksia:


   -Vielä beta :-)

   -Ei ainakaan vielä suoraan ip:seen connectata (mites suomentaisin?)

   -Ei ainakaan muuta tule mieleen, sillä kerrassaan mainiolta peliltä vaikuttaa viiden tunnin pelaamisen jälkeen.

Arvosana:

Muuta:

Ikärajat:

PEGI: +12 (+16 vaihtui lopullista odotellessa...)
ESBR: Teen (13-16)

E: Ikäraja on muuttunut +16 PEGIltä vaikka peliä ei ole päivitetty juuri ollenkaan pelattavuuteen vaikuttaen, mutta pegi antoi uuden ikärajansa kuitenkin eli +16. Aika raa-alta kuulostaa sillä pelissä todellakin liikutaan ns. kuvitteellisilla animaatio hahmoilla ja verta ei lennä. Saman tyyppiset grafiikat kuin team fortress kakkosessa, mutta vielä siitäkin pentumaisemmat.

Herousia odotellessa...(E: Sain oman beta keyn pari viikkoa sitten.)

E: Jonkin aikaa olen nyt pelaillut (+20h) ja sanoisin, että tiputtaisin arvosanan 9. Vain sen takia, että pelin sisäisestä kaupasta voi ostaa peliin uusia aseita, vaatteita kykyjä ymt. Tosin sehän on vaan hyvä ja myös ilmaisesti pelaavat voivat ostaa omalla rahayksiköllään jota pelistä tienaa, mutta tavarat kestävät joko 7 päivää tai 30 päivää ja 30 päivän tavarat ovat jo niin kalliita, että ei niitä kannata ostaa. Ja ostetuilla rahoilla on paljon parempia aseita ja muita ostettavia myynnissä eli ne, jotka tuhlaavat peliin enemmän rahaa ovat ns. parempia. Joka on kyllä todella hanurista, mutta on tässä hivenen tulevaisuuttakin. Nimittäin piratismi on jo levinnyt niin suuresti, että jos pelifirma tekee pelin niin kevyesti yli puolet lataavat pelin kuin ostavat. Esimerkki:
Firma X tekee pelin tässä tapauksessa vaikkapa Dice. He tekevät peliä n. 100 hekilön tiimillä melkein vuoden päivät ympäri. Sitten kun he julkaisevat pelin niin ensiksi 20 000 ostaa sen kaupasta ja samalla jo 50 000 ihmistä on ladannut pelin laittomasti netistä. Eli onhan se vähän masentavaa..
« Viimeksi muokattu: 29.04.2009 klo 16:56:04 kirjoittanut IndianaFlippo »
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #14 : 07.04.2009 klo 19:51:15 »
007: Quantum of Solace
Kirjotan sitten uusimmasta tulokkaasta:
Tässä uusimmassa bond-pelissä keskitytään Casino Royalen ja Quantum of Solacen tapahtumiin. Sisältää myös moninpelin jossa voi olla MI-6:n tai Organizationin puolella. Paljon eri aseita  sisältävä, mutttta ehkä vähän putkimainen yksinpelissä. (Jos on kokemuksia Call of duty: World at warista niin tää on saman tekijän) Eri moninpelimodet on:
Bond versus
Bond evasion
Golden gun
Territory control
Team deathmatch
ja muita yhdisteltyjä juttuja...

+Trophyjen nimet (PS3 ja achievementit xbox)
+Uskollinen elokuville
+pelattavuus

-putkimaisuus
-toisto                    antaisin tälle 8+:n

Treyarch ei ole parhaita pelintekijöitä. Uusin Call of duty on ihan kelpo kamaa, mutta jotenkin he eivät ole saaneet mitään uutta aikaiseksi. Toisin kuin 1+UO,2 ja 4 ovat infity wardin tekemiä niin niissä tuntee pelatessaan infity wardin pelitiimin ainutlaatuisuuden. Minulla sattumoisin tämäkin on kun kuulin, että tämä käyttää call of duty 4:sen pelimoottoria niin ajattelin olevan kiinnostava. Mutta empä tiedä. Ei tätä jaksa silleen pelata, vaikka kyllä grafiikat ovat hyvät, aseet, mutta jotenkin "kuiva" peli.

Call of duty 1:stä pelatessani ensimmäistä kertaa ja kun loppu tekstit alko rullata niin oli sellanen fiilis vaan, että Vau! Kylläpäs oli loistava. Ai, että kun oli mukava kyllä : D Samoin 2:sessa samanlainen tunne hieman pienempänä, mutta neljännessä oli taas ykkösen fiilikset lopussa. Olen kyllä aika Call of duty fani sen voin myöntää jos joku ei ole sattumoisin jo huomannut.
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #15 : 08.04.2009 klo 23:22:40 »
Joo kyllä kesällä seurasin tota heroesia ja ootin että tulee syksyllä. Eipä tullu joten unohtu koko juttu. Ostin Bad Companyn. Kyllä silti aion hankkii sitten kun tulee, vaikuttaa hauskalta ja omaperäiseltä.  :tup:

anttu3231

 • Indyfani
 • Viestejä: 99
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #16 : 29.04.2009 klo 15:05:09 »
Medal of honor: rising sun

ok peli hieman vaikea älytä ja omasta mielestäni vähän liian yksiselitteinen tehtävä lista esim: ''räjäytä tankki''. koko kaupunki on tankkeja täynnä ja kun niitä yksitelleen krantuil koittaa räjäyttää niin mikään ei toimi. tehtäviä ei ole pakko suorittaa kunhan löytää oikean paikan. lisäksi tehtävien suorittamisesta ei saa mitään.


Plussat:
+älyttömän hieno grafiikka
+mahtavasti kopioudut toisen maailmansodan aseet.

Miikat:
-tehtävät
-toisto
-liian vaikea


antaisin pelille 7-

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #17 : 29.04.2009 klo 16:26:16 »
Battlefield Herous julkaistaan kesällä.
...
Herousia odotellessa...
Kun nyt tähän aiheeseen eksyin, niin leikitään sitten kielipoliisia... tuo sana taitaa olla oikeinkirjoitettuna Heroes. Koulussa voipi tulla enkun opelta miinuksia.

Ja antulle tiedoksi, että lajityypin peleissä harvemmin käsikranaatteja käytetäänkään panssaroitujen ajoneuvojen räjäyttämiseen (kuten ei tosielämässäkään) vaan niitä varten pitää löytää raskaampaa kalustoa. Arvelisin, että vika tässä tapauksessa ei ole niinkään pelissä kuin pelaajassa...
« Viimeksi muokattu: 29.04.2009 klo 16:33:17 kirjoittanut Finn »
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #18 : 29.04.2009 klo 16:59:49 »
Battlefield Herous julkaistaan kesällä.
...
Herousia odotellessa...
Kun nyt tähän aiheeseen eksyin, niin leikitään sitten kielipoliisia... tuo sana taitaa olla oikeinkirjoitettuna Heroes. Koulussa voipi tulla enkun opelta miinuksia.

Ja antulle tiedoksi, että lajityypin peleissä harvemmin käsikranaatteja käytetäänkään panssaroitujen ajoneuvojen räjäyttämiseen (kuten ei tosielämässäkään) vaan niitä varten pitää löytää raskaampaa kalustoa. Arvelisin, että vika tässä tapauksessa ei ole niinkään pelissä kuin pelaajassa...

No antteeks. Rupesin vaan lausumaan mielessäni ja noin se lausutaan tuossa kieli asussa niin kirjoitin sen sitten silleen. Ja ei se enku ope nyt miinuksia kun on aina enkku ollut vahvin kymppi.

Joo anttu mulla on tuo peli ja on ihan jees ja ne kyllä räjäytetään singoilla tai tankeissa kiinni olevilla räjähteillä.
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #19 : 30.04.2009 klo 18:03:20 »
Ja Bond-pelien arvostelu jatkuu, tällä kertaa toinen mun suosikki:

James Bond 007 Nightfire
Yksi parhaimmista PS2:n Bondeista. Kuten edeltäjänsä Agent Under Firen tapan, tässäkin on oma tarina: jättimäisen kansainvälisen yrityksen johtaja Rafael Drake varastaa U.S.A:n ohjuksia Kansainväliseltä avaruusasemalta ja uhkaa näillä suurvaltoja. Bond tietenkin lähetetään estämään hänet, ennen kuin näin tapahtuu.
Aluksi pitää sanoa, että hienosti on tehty ja pelattavuus on kohdallaan. Aseita ja härveleitä on kosolti, ja näillähän pahiksille annetaan turpiin. Tehtäviä on hieman vähän, mutta onneksi mukana on moninpeli, jossa voi pelata neljän kaverin ja/tai neljän bottin kanssa.
Huonoa tässä on se, että ääninäyttely on hieman huteraa. Ovat kyllä hyvää työtä tehneet, mutta yhtään elokuvissa nähtyjä näyttelijöitä ei kuulla pelissä. Brosnankin on korvattu, vaikka Bondina on. Ja Q on joku ihan muu, ei muistuta pätkääkään Desmond Llewellynia, saati sitten John Cleesea. Toinen ongelma on aseiden väärät nimet ja tehottomuus. Oikeita aseet ovat, mutta nimet vääriä. Ja konekiväärilläkin pitää ampua melkein koko lipas, että pari konnaa kuolee.
Muuten ihan hyvä Bond-peli, tulen pelaamaan tätä vielä paljon.

Hyvää:
+ Oma tarina
+ Pelattavuus
+ Moninpeli

Huonoa:
- Ääninäyttelijät
- Aseiden nimet ja tehottomuus

Arvosana: 8
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #20 : 26.06.2009 klo 17:45:42 »
Nyt se tuli, siis BF Heroes, aiotteks ladata, mun eka peli alkaa ihan näillä hetkillä!

Two-Face

 • Indyfani
 • Viestejä: 44
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #21 : 29.06.2009 klo 12:50:11 »
No pistetään oma arvostelu pelistä, jota olen monta kertaa pelannut PS3:lla:

Call of Duty 4: Modern Warfare
Suositun sotapelisarjan onnistunut siirto toisesta maailmansodasta nykypäivään. Pelaaja pääsee ohjaamaan niin USA:n merijalkaväessä kuin brittien joukoissakin. Aseita on sopivasti ja ne muistuttavat erittäin paljon oikean elämän versioitansa. Yksinpelikampanja on hyvin toteutettu, mutta moninpeli on se pääalue, mikä kerää tälle pelille paljon pisteitä. Etenkin nettipeli tuo hupia tylsiin sadepäiviin.
Huono puoli on hieman kömpelö pelimoottori, joka välillä häiritsee. Mutta todella hyvä peli, suosittelen.

Hyvää:
- Toteutus
- Moninpeli

Huonoa:
- Hieman kömpelö pelimoottori

Arvosana: 9
- What´s your name, dude?!
- Eastwood... Clint Eastwood
- What kind of stupid name is that?

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #22 : 29.06.2009 klo 19:52:41 »
No pistetään oma arvostelu pelistä, jota olen monta kertaa pelannut PS3:lla:

Call of Duty 4: Modern Warfare
Suositun sotapelisarjan onnistunut siirto toisesta maailmansodasta nykypäivään. Pelaaja pääsee ohjaamaan niin USA:n merijalkaväessä kuin brittien joukoissakin. Aseita on sopivasti ja ne muistuttavat erittäin paljon oikean elämän versioitansa. Yksinpelikampanja on hyvin toteutettu, mutta moninpeli on se pääalue, mikä kerää tälle pelille paljon pisteitä. Etenkin nettipeli tuo hupia tylsiin sadepäiviin.
Huono puoli on hieman kömpelö pelimoottori, joka välillä häiritsee. Mutta todella hyvä peli, suosittelen.

Hyvää:
- Toteutus
- Moninpeli

Huonoa:
- Hieman kömpelö pelimoottori

Arvosana: 9

Millä keinoin voit haukkua toimivinta pelimoottoria pitkästä aikaa kömpelöksi. Olisi kiva kuulla vähän perustelujakin :)
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Miksa

 • Indyfani
 • Viestejä: 136
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #23 : 01.07.2009 klo 22:09:58 »
Jaa, no voisi itsekin arvostella jtn.

Plants vs Zombies

Kuka olisi uskonut, että vanhasta kunnon Tower Defensestä sekä kasveista ja zombeista voisi saada aikaan todella hyvän pelin? Pelin tarkoitus on estää pihan toiselta puolelta laahustavien zombie-laumojen hyökkäys erilaisilla kasveilla. Zombit hyökkäävät nurmikon kautta, joka on jaettu tasaisiin riveihin. Pelaajan täytyy istuttaa kasveja nurmikolle estämään zombien kulku. Kasvien istuttamiseen tarvitaan aurinkovoimaa, mitä putoilee taivaasta, mutta sitä saa enemmän istuttamalla auringonkukkia.

Pelin jujuna toimii lukuisat kymmenet erilaiset kasvit ja zombit. Perus-zombi kellistyy herneitä ampuvalla Peashooterilla, mutta zombit metalliämpärit päässään saattavat tarvita järeämpää aseistusta, kuten vaikkapa peruna-miinaa tai vaikkapa lihansyöjäkasvia.
Pelitiloja on adventure, minigames, puzzle ja survival. Ensimmäinen täytyy läpäistä, niin muut aukeavat. Peruspeli menee näin: Pelin alussa pelaaja näkee vastassa olevat zombit ja voi valita tietyn määrän tarvittavia kasveja. Tason läpäistyä pelaaja saa uuden kasvin muiden kasvien joukkoon. Tasot ovat melko helppoja, eikä peli vaikene koskaan kovinkaan pahasti. Välillä saattaa kuitenkin tulla vaikeuttavia muutoksia, kuten yön saapuminen, siirtyminen takapihalle uima-altaan luo tai katolle. Kesken pelin saattaa aueta puzzle tai minipeli. Lisäksi Crazy-Daven autonavaimet löydettyään, pelaaja avaa Crazy-Daven kaupan, jossa voi ostaa erilaisia suojausvälineitä ja kasveja.

Erikoisesta ideastaan huolimatta pelin pelaamisesta nauttii. Sarjakuvamainen grafiikka ja leppoisa musiikki saa hymyn huulilleen ja värinkäyttö on hyvä. Pelin huono puoli on vain sen helppous. Joillekkin tasot ovat sopivassa vaikeusasteessa, mutta taitavimmille pelaajille tasot ovat liian helppoja, joten adventure kellistyy nopeasti. Onneksi pelissä on kuitenkin paljon minipelejä ja puzzleja, sekä vallan mainio survival-tila.

Hyvää:
+ Erilaiset kasvit ja zombit
+ Vanha idea on kierrätetty hyvin
+ Sarjakuvamainen grafiikka ja huumori
+ Adventurin lisäksi puzzleja, minipelejä ja survival-tila
+ Musiikki

Huonoa
:
- Peli on taitaville pelaajilla helppo
- Hieman lyhyt adventure
- Puzzlet, minipelit ja survival aukenevat adventuren läpäisyn kautta

Arvosana: 9

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #24 : 03.07.2009 klo 00:39:22 »
Call of Juarez: Bound in Blood
Länkkäri, jossa on kaikki: revolverit, haulikot, inkkarit, saluunat, sheriffit, kaksintaistelut, postivaunut, hevoset, taistelut, wanted-julisteet ja pankkiryöstöt. Ensimmäisen persoonan Wild West-aiheinen McCallin veljesten, Rayn ja Thomasin seikkailuja seuraava peli, joka on siis puolalaisen peliyhtiön jatko-osa alkuperäiselle Call of Juarezille. Siinä pääsee vuorottelemaan veljesten välillä heidän yrittäessään etsiä legendaarista kultakaivosta Meksikossa. Ray on voimakkaampi ja kestävämpi, voi kantaa gatling gunia, potkaista ovia auki ja normaalivarustukseen kuuluu tuplarevarit, haulikko ja dynamiittia. Thomas, enemmän taktisempi veli osaa kiivetä paikkoihin lasson avulla, heitellä veitsiä ja hänen muita aseitaan ovat revolveri sekä kivääri. Molemmat ovat aluksi ratsuväen palkkalistoilla, mutta päättävät lähteä puolustamaan kotitilaansa Arkansasissa, jossa heidän äitinsä ja kolmas veljensä ovat. Siellä he tekevät pahan virheen ja pakenevat rajan yli, mutta eiköhän se riitä juonesta.

Hyvää:
+Erittäin loistava tunnelma
+Uskottavat äänet ja juoni
+kaikki lisäjutut kuten kaksintaistelut, palkkionmetsästykset ja hevosilla ratsastaminen

Ei niin hyvää:
-Äänet joskus epäselviä

10-

Länkkäreiden ystäville tosi tunnelmallinen tapaus (PS3, Xbox 360 ja PC)  :tup:

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #25 : 03.07.2009 klo 05:57:07 »
Molemmat ovat aluksi ratsuväen palkkalistoilla

Korjataan: Etelävaltioiden armeijan.

Historia on sivistävää, kannattaa tutustua Yhdysvaltain sisällissodan tapahtumiin... edes pintapuolisesti.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

mopomies

 • Indyfani
 • Viestejä: 24
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #26 : 04.07.2009 klo 10:21:50 »
Tämä ei tänne ehkä kuulu mutta kysyn kuitenkin. onko kenelläkään peliä medal of honor airborne? jos on niin voisitteko tehdä siitä arvostelun koska aion ostaa.

Inkkari Joonas

 • Indyfani
 • Viestejä: 122
 • Pentti Pentti hyppää edes sentti
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #27 : 04.07.2009 klo 11:45:50 »
Tämä ei tänne ehkä kuulu mutta kysyn kuitenkin. onko kenelläkään peliä medal of honor airborne? jos on niin voisitteko tehdä siitä arvostelun koska aion ostaa.

Itellä on kyseinen peli mutta en ole mikään arvosteluiden raaputtaja niin en nyt sellaista kirjoita mutta voin ihan sanoa että on hyvä peli se on. Ja voi kysellä jos on kysyttävää...ja silleen
Nyt loppu juominen sano Jamppa Tuominen!
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

mopomies

 • Indyfani
 • Viestejä: 24
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #28 : 05.07.2009 klo 08:49:17 »
jos sulla on PC:eelle niin voikos siinä ohjata hiirellä tähtäintä kun wikipedias on vaan et ohjaimet: näppäimistö?

Masa

 • Kyyppari
 • Viestejä: 511
  • Indiana Jones Varasto
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #29 : 05.07.2009 klo 13:21:38 »
Enkku Wikipediassa on myös hiiri joten eiköhän tuota voi. Voithan ladata demon ja kokeilla vähä et miltäs näyttää.

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #30 : 05.07.2009 klo 13:42:31 »
Asioita voi tarkistaa useasta lähteestä, kuten Masa tuossa yläpuolella vihjaili eikä täyttää foorumia tuhansilla pienillä kysymyksillä. Eikö teillä nykyajan uusavuttomilla kakaroilla ole yhtään oma-aloitteisuutta... löytyy sitä infoa varmaan suomeksikin ihan kivasti jos vähän googlettelee jos ei englanti syystä tai toisesta taivu.

Itseäni Airborne ei syystä tai toisesta oikein sytyttänyt, ja en itse asiassa jaksanut tahkota peliä edes läpi, vaikka tietojen mukaan sillä ei ole pituutta kuin viisi-kuusi tuntia (lyhytkin vielä)... tämä nyt ei tietenkään tarkoita ettäkö siitä eivät muut voisi pitää, mutta allekirjoittaneelle sen aikaa mitä sitä jaksoi pelata meni vähän sellaisella "no joo" -fiiliksellä.

Jos on tarkoitus hankkia peli PC:lle ja ei satu omistamaan muita pelisarjan pelejä, niin ehkä kannattaa vihjaista, että EA on julkaissut hiljaittain sarjan kymmenvuotisjuhlan kunniaksi PC:lle kokoelmapakkauksen, jossa on jokainen PC:lle julkaistu Medal of Honor Allied Assaultista Airborneen lisäosineen kaikkineen. Lootan hinta on noin kolmekymppiä, joten hinnalla sitä ei ole tosiaankaan pilattu, ainakin jos miettii sisällön määrää.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

mopomies

 • Indyfani
 • Viestejä: 24
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #31 : 06.07.2009 klo 08:31:44 »
OHO! ihan hullut muistivaatimukset olikin et enkyl aio ostaa, ainakaan PC.

Juspe

 • Indyfani
 • Viestejä: 101
 • Olen vakavissani, se oli vitsi!
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #32 : 06.07.2009 klo 09:48:42 »
Muistivaatimus 1GB PC:lle. Mitäs hurjaa siinä on? Eikö jokaisessa koneessa nykyään ole vähintään kaksi...
Se, että olet vainoharhainen ei tarkoita sitä, etteivät ne kuitenkin olisi perässäsi.

Two-Face

 • Indyfani
 • Viestejä: 44
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #33 : 06.07.2009 klo 15:19:21 »
Ehkä mopomiehellä on sellainen old-fashion tietsikka, johon on just ja just saatu asennettua Windows XP. Niissähän on yleensä vähemmän muistitilaa, vai mitä?
- What´s your name, dude?!
- Eastwood... Clint Eastwood
- What kind of stupid name is that?

mopomies

 • Indyfani
 • Viestejä: 24
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #34 : 07.07.2009 klo 07:58:41 »
eikun iskä sanoo kun wikissä on et proserssori pitää olla9,1GB

Juspe

 • Indyfani
 • Viestejä: 101
 • Olen vakavissani, se oli vitsi!
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #35 : 07.07.2009 klo 08:52:13 »
Prosessorin pitäis olla vaatimuksien mukaan 2.8 GHz, keskusmuistia 1 GB ja kiintolevyltä pitäisi löytyä vapaata tilaa 9,1 GB.
Ei kai se sentään siitä kiinni jää?
Se, että olet vainoharhainen ei tarkoita sitä, etteivät ne kuitenkin olisi perässäsi.

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #36 : 07.07.2009 klo 12:22:22 »
Asioita voi tarkistaa useasta lähteestä, kuten Masa tuossa yläpuolella vihjaili eikä täyttää foorumia tuhansilla pienillä kysymyksillä. Eikö teillä nykyajan uusavuttomilla kakaroilla ole yhtään oma-aloitteisuutta... löytyy sitä infoa varmaan suomeksikin ihan kivasti jos vähän googlettelee jos ei englanti syystä tai toisesta taivu.

Itseäni Airborne ei syystä tai toisesta oikein sytyttänyt, ja en itse asiassa jaksanut tahkota peliä edes läpi, vaikka tietojen mukaan sillä ei ole pituutta kuin viisi-kuusi tuntia (lyhytkin vielä)... tämä nyt ei tietenkään tarkoita ettäkö siitä eivät muut voisi pitää, mutta allekirjoittaneelle sen aikaa mitä sitä jaksoi pelata meni vähän sellaisella "no joo" -fiiliksellä.

Jos on tarkoitus hankkia peli PC:lle ja ei satu omistamaan muita pelisarjan pelejä, niin ehkä kannattaa vihjaista, että EA on julkaissut hiljaittain sarjan kymmenvuotisjuhlan kunniaksi PC:lle kokoelmapakkauksen, jossa on jokainen PC:lle julkaistu Medal of Honor Allied Assaultista Airborneen lisäosineen kaikkineen. Lootan hinta on noin kolmekymppiä, joten hinnalla sitä ei ole tosiaankaan pilattu, ainakin jos miettii sisällön määrää.

Samoilla linjoilla olen. Mutta tuosta boxista en ole kuullutkaan. Voisihan sen kipasta hakemassa kun ei ole aiempia MoH:ita. Airborne tosiaan oli pieni pettymys ja ei tullut pelattua edes yksinpeliä läpi. Juonikuvio oli pitkäveteinen ja mielestäni pelimekaniikka oli liian "juoksemista". Kuitenkin mopomiehen kannattaisi isiltään kysyä, että päivitettäisiinkös laatikko niin toimisi pelitkin. Ja vieläkun tuo peli ei ole mikään uusin ja ei vie paljoakaan uusien pelien tehosta.
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #37 : 07.07.2009 klo 13:36:48 »
Prosessorin pitäis olla vaatimuksien mukaan 2.8 GHz, keskusmuistia 1 GB ja kiintolevyltä pitäisi löytyä vapaata tilaa 9,1 GB.
Ei kai se sentään siitä kiinni jää?

Voi se jäädäkin joissain tilanteissa. Ainoa varma asia on, että joku mopomiehen perheessä ei ymmärrä paljoakaan tietokoneista. Ei sillä, että se mikään häpeä olisi, mutta voihan siinä tulla suru puseroon kun ostaa pelin ja sitten huomaa että ei se puoli vuosikymmentä sitten laskujen maksamiseen hankittu kompakki riitäkään pyörittämään modernin aikakauden räiskintöjä.

Tällaisille ihmisille voi suositella kyllä lämpimästi sitä konsolin hankintaa. Ei tarvitse miettiä riittävätkö konetehot vaiko eikö. (Sivuhuomautuksena kerrotakoon tosin että sellaisiinkin tahvoihin on törmätty jotka olivat ostaneet PS2-pelin vaikka kotona oli xbox. Näille tapauksille ainoa järkeenkäypä suositus on korkeintaan ennenaikainen eutanasia.)
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Juspe

 • Indyfani
 • Viestejä: 101
 • Olen vakavissani, se oli vitsi!
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #38 : 07.07.2009 klo 14:33:11 »
Sun asenne on kyllä kohdallaan Finn! :D

Mutta jotta nyt hieman palattaisiin itse aiheeseen eikä enempää jauheta offtopiccia niin kirjoitampa pienoisen arvostelun sitten itsekin.

Lost Odyssey

Juoni:
Kaim on tuhat vuotta elänyt mies, joka on menettänyt muistinsa ja ajautuu maailmojen välisiin poliittisiin selkauksiin ja sotaan mukaan. Pelin edetessä Kaimin alkuperä selviää, kuten myös hänen historiansa ja syyt hänen muistin menetykseen. Seurueeseen liittyy useita muitakin eri hahmoja joista yllätysyllätys osalla samanmoinen elämä takana, tuhat vuotta ja muistin menetys.

Päätelmä:
Juonikuvauksen perusteella ei peliä kannata ostaa, mutta jos olet pelannut esim. Final Fantasya tai muita japanilaisia roolipelejä, on tämä ehdoton ostos!
Pelin miellyttävät grafiikat ja henkilöhahmojen mielenkiintoinen historia - sekä sen selviäminen - takaavat pelaajalle upean kokemuksen.

Alusta:
Xbox 360

Hyvää:
- Grafiikat
- Hahmot
- Juoni
- Pelin laajuus, pelattavaa riittää noin sadaksi tunniksi

Huonoa:
- Yliampuva pahis
- Joissain kohdissa pakko jäädä expaamaan pidemmäksikin aikaa, että selviää hengissä juonesta eteenpäin
Se, että olet vainoharhainen ei tarkoita sitä, etteivät ne kuitenkin olisi perässäsi.

mopomies

 • Indyfani
 • Viestejä: 24
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #39 : 17.07.2009 klo 10:34:17 »
löytyiskö keneltäkään tekken 5?

Masa

 • Kyyppari
 • Viestejä: 511
  • Indiana Jones Varasto
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #40 : 17.07.2009 klo 21:23:22 »
Mikäli arvostelua oot vailla nii siinä olis ja vielä suomeks. Ja lisäähän löytyy vaikka millä mitalla.

http://www.peliplaneetta.net/arvostelut/544/

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #41 : 18.07.2009 klo 22:55:48 »
Tänä vuonna pitäis tulla kutonenkin...  ;)

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #42 : 27.07.2009 klo 18:35:24 »
Ja aiheeseen.

Call of Juarez - Bound in Blood


Juoni
Veljekset Ray ja Thomas ovat Virginian armeejan korkeassa asemassa olevia komentajia pelin ensimmäisessä osassa. Peli alkaa siitä kun viholliset ovat hyökkäämässä ja heidän pitää torjua/auttaa torjunnassa rintamia vastaan. Varsinkin aikaisempia WW2 Call of dutyjä pelanneille tulee todella samallainen fiilis pelatessaan Cound in bloodia. Liekkö nimi pelkkää sattumaa ;)
Ray saa komennon armeijan johtajalta, että heidän tulee jatkaa eteenpäin vaikka rayn ja thomasin kotitalon lähistöllä on vihollisten joukkoja tuhoamassa taloja ja ovat menossa sinneppäin. Heidän kotonaan on vielä heidän veljensä ja äiti. He eivät tottele käskyä vaan lähtevät pelastamaan heitä. Paljon kaikkea jännää tapahtuu kunnes he pääsevät kotitalolle ja hiukan liian myöhässä sillä heidän äiti oli jo kuollut. He lähtevät nuorimman veljensä kanssa matkaan. Seuraava osa alkaa siitä kun thomas on sekaantunut sheriffin tyttäreen vaikka ray oli iskenyt silmänsä häneen ja he tappelevat. Joukkoja tulee taas. Kunnes kaikki on eliminoitu he lähtevät pakoon meksikoon sillä kenraali ja muut joukot jahtasivat heitä. Pelin juoni jatkuu siinä eteenpäin ja he rupeavat etsimään kirottua aarretta. Loput selviää tarkemmin kun pelaat pelin ;) Kuitenkin juoni on loistava ja pelissä on todella länkkäri tunnelmaa.


Pelattavuus
Bound in Blood on todella hyvin tehty peli ja huomaa, että tekijät ovat selvästikkin nähneet vaivaa ja sen huomaa.
Pelissä löytää parempia aseita mitä eteenpäin pelaa ja niitä voi myös ostaa. Bound in Bloodissa on myös aika paljon ratsastamista, mutta enimmäkseen ensin ratsastetaan sitten hypätään satulasta ja sitten edetään jaloin.
Jos hahmoa ammutaan sen tietenkin kuulee ja näyttöön tulee keltaisia palkkeja(huonosti selitetty), jotka näyttävät mistä meni ohi. Jos taas osuu niin näyttö menee hiukan punaiseksi ja mitä enemmän osaa sitä punaisempi näyttö on. Kun kukaan ei osu tiettynä aikana niin näyttö palautuu normaaliksi. Eli tuttu systeemi call of dutyistä.

Hahmot

Rayon vanhin veljeksistä, karkea ja rahvas. Pelattavana Ray on paljon vahvempi/kuolee paljon hankalammin. Raylla on aina tupla pistoolit, jotka voi oman maun mukaan poimia maasta tai ostaa uusia tilalle. Hänellä on myös Dynamiitteja (kranaattejen siasta) ja kivääri, tähtäin kivääri tai jokin haulikko.

Thomason nuorempi, hellempi, mutta kuitenkin hänkään ei pelkää tappamista. Pelattavana Thomasin erona on, että hän on heikompi ja menee helpommin punaiselle. Hänen aseensa ovat pistoolit, tarkempi kivääri ja lasso jolla kiivetään joskus kentässä korkeisiin paikkoihin.Grafiikat
Grafiikat ovat todellakin hienoimmasta päästä uusimmista peleistä. Maisemat ovat oikeasti kauniita ja ihmisetkin hienoja. Hahmojen naamojen tekemiseen on selvästikkin nähty vaivaa, mutta ne eivät kuitenkaan yllä lähellekkään esim crysiksen tai uusien call of dytien tasoon, mutta joku tykkää ehkä niistäkin enemmän.

Loppusanat
Tällä hetkellä Bound in Blood on mielestäni kannattavin ostos jos on muutenkin fps-peleihin enemmän suuntautunut.

Arvosanaksi  8 1/2

Yhdeksän antaisin jos ensimmäinen kenttä ei olisi ollut niin tylsä. Nimittäin pelin ensimmäinen kenttä on todellakin tylsä, mutta sen jälkeen peli menee vain mielenkiintoisemmaksi! Ja ehkä se silti on yhdeksän sillä pelissä on myös loistava moninpeli. Ja kai tuon ainakin kaksi kertaa jaksaa ihan hyvin pelata sillä 4 vaikeustasoa ja pelissä on salaisuuksia ja niitä on huikeat 90 joista minä löysin yhteensä neljä =)


 Tulipa kyllä aika kökkösumputus tästä kyllä, mutta kai joku saa tästä jotain infoa edes..
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #43 : 27.07.2009 klo 22:13:01 »
Tulipa kyllä aika kökkösumputus tästä kyllä, mutta kai joku saa tästä jotain infoa edes..

Ainakin pitempi kun mun ed. sivun  :tup:

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #44 : 28.07.2009 klo 12:58:00 »
Veljekset Ray ja Thomas ovat Virginian armeejan korkeassa asemassa olevia komentajia pelin ensimmäisessä osassa.
Ja pieleen meni tämäkin kuvaus...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_sis%C3%A4llissota
http://fi.wikipedia.org/wiki/Etel%C3%A4valtiot

Mitä te nykyään teette koulussa historiantunnilla? Pelaatte ristinollaa? Ja Ray oli pelkkä kessu eikä Thomaskaan luutnanttia kummempi, eli todellakaan mitään herra isoherroja...
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #45 : 29.07.2009 klo 22:31:21 »
Veljekset Ray ja Thomas ovat Virginian armeejan korkeassa asemassa olevia komentajia pelin ensimmäisessä osassa.
Ja pieleen meni tämäkin kuvaus...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_sis%C3%A4llissota
http://fi.wikipedia.org/wiki/Etel%C3%A4valtiot

Mitä te nykyään teette koulussa historiantunnilla? Pelaatte ristinollaa? Ja Ray oli pelkkä kessu eikä Thomaskaan luutnanttia kummempi, eli todellakaan mitään herra isoherroja...

No mitä muuta siellä muka pitäisi tehdä? Kuunnella? Turhaa.. Mutta kuitenki koita elää sen kanssa sillä en todellakaan jaksa rueta joka sanaani ja lauseeni todenmukaisuutta tarkistamaan lukemalla pitkät artikkelit wikipediasta tai kirjoja. Ja nämä ovat tällaisia amatööriarvosteluja vailla tärkeää montaa tuhatta lukiaa ja kirjoitettu ihan vain tylsyyden pohjalta. Ja tuo kirjoittamani on täyttä totta. Pelissä he ovat Virginian armeijan Korkeassa asemassa olevia tyyliin "pääliköitä" intiaanikielellä ja he ottavat käskyt armeijan johtajalta ja muut alaiset heiltä.

E: Ja tuo komentaja sana tuli mieleen jonkin aikaa mietittyäni kun ei ollut täyttä selkoa siitä, että mitä hippiäisiä ne oli. Eikä sitä nyt kaikesta tartte aina huomautella jos ei sitten jää vaivaamaan liikaa. Muutenkin ihan liikaa sellasia persoonia tunnen, jotka ei osaa muuta kun vain huomautella ja joka asia pitäisi tehdä heidän sanomallaan tavalla..
« Viimeksi muokattu: 29.07.2009 klo 22:39:31 kirjoittanut IndianaFlippo »
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #46 : 29.07.2009 klo 23:41:33 »
Noh noh, Flippo vetää ny vähän henkeä siellä... ei tarvihte herkkänahkaaseks heittääntyä.

Lähinnä tuo pelkkiä asiavirheitä korjaava (huom, en siis hyökännyt kenenkään mielipiteiden kimppuun) tunteenpurkaus johtuu siitä, että pistin tuosta erheilystä huomiota jo edellisessä viestissä, ja siitä huolimatta tulee joku tahvo ja ei vaan toista samoja mokia, vaan itse asiassa korottaa niitä potenssilla.

Siinähän sinä olet kyllä ihan oikeassa että harmitonta harrastelijoiden puuhasteluahan tämä on eikä sitä tarvitse niin pilkun päälle ottaa.

Ja tuo kirjoittamani on täyttä totta. Pelissä he ovat Virginian armeijan Korkeassa asemassa olevia tyyliin "pääliköitä" intiaanikielellä ja he ottavat käskyt armeijan johtajalta ja muut alaiset heiltä.

Täyttä puppua tämä on kyllä edelleen, valitettavasti. Ensinnäkään sellaista asiaa kuin "Virginian armeija" ei ole ollut olemassakaan, kyse on etelävaltioiden tai toisin sanottuna konfederaation joukoista. Sotilasorganisaatioiden komentoketjuista en nyt rupea tässä kouluttamaan, eiköhän nekin sitten aikanaan selviä, ellet Lapinlahdelle livistä.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #47 : 29.07.2009 klo 23:46:00 »
Noh noh, Flippo vetää ny vähän henkeä siellä... ei tarvihte herkkänahkaaseks heittääntyä.

Lähinnä tuo pelkkiä asiavirheitä korjaava (huom, en siis hyökännyt kenenkään mielipiteiden kimppuun) tunteenpurkaus johtuu siitä, että pistin tuosta erheilystä huomiota jo edellisessä viestissä, ja siitä huolimatta tulee joku tahvo ja ei vaan toista samoja mokia, vaan itse asiassa korottaa niitä potenssilla.

Siinähän sinä olet kyllä ihan oikeassa että harmitonta harrastelijoiden puuhasteluahan tämä on eikä sitä tarvitse niin pilkun päälle ottaa.

Ja tuo kirjoittamani on täyttä totta. Pelissä he ovat Virginian armeijan Korkeassa asemassa olevia tyyliin "pääliköitä" intiaanikielellä ja he ottavat käskyt armeijan johtajalta ja muut alaiset heiltä.

Täyttä puppua tämä on kyllä edelleen, valitettavasti. Ensinnäkään sellaista asiaa kuin "Virginian armeija" ei ole ollut olemassakaan, kyse on etelävaltioiden tai toisin sanottuna konfederaation joukoista. Sotilasorganisaatioiden komentoketjuista en nyt rupea tässä kouluttamaan, eiköhän nekin sitten aikanaan selviä, ellet Lapinlahdelle livistä.
Etelävaltioden armeija on yhtäkuin Virginian armeija..
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Virginian_armeija
Mutta joo en rupea väittämään enempää kun ei itsellä kyllä mitään varmaa tietoa siitä ollut, että missä asemassa ne sitte pelissä olikaan vaikutti vaan enempi arvostetuilta..  :roll:
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #48 : 29.07.2009 klo 23:51:48 »
Mutta joo en rupea väittämään enempää kun ei itsellä kyllä mitään varmaa tietoa siitä ollut, että missä asemassa ne sitte pelissä olikaan vaikutti vaan enempi arvostetuilta..  :roll:

Aikamoisella innollahan se roistoeversti kyllä noita kahta käpykaartilaista jahtasi, kuin olisivat olleet merkittäviäkin pamppuja. Tuskinpa sentään tosielämässä tuollaisia tapauksia olisi maan ääriin seurattu. Eli mennee taiteellisen vapauden piikkiin tässä tapauksessa tuo. Ymmärrän toki että saattaa aiheuttaa väärinkäsityksiä jos aihepiiri ei ole tuttu.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

mopomies

 • Indyfani
 • Viestejä: 24
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #49 : 03.08.2009 klo 11:42:15 »
Mikäs on ikäraja ja hinta pelillä?

Masa

 • Kyyppari
 • Viestejä: 511
  • Indiana Jones Varasto
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #50 : 03.08.2009 klo 13:04:24 »
Tarkoitatko Call of Juarez - Bound in Bloodia? Netistä kyllä löytyvät nämäkin tiedot. Ikäraja 16. Hinta riippuu alustasta. Siinä on linkki Hintaseurannan kyseisen pelin PC-version sivulle.

http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/244813

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #51 : 07.08.2009 klo 18:13:08 »
K 16 ja kuten kaikki uudet pelit PS3lle 70 € ja tietokoneelle 50 €.

E: Hups, kerkesit ennen mua :D
« Viimeksi muokattu: 09.08.2009 klo 00:12:45 kirjoittanut Nubian boy »

IndianaFlippo

 • Indyfani
 • Viestejä: 248
 • Control-
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #52 : 13.10.2009 klo 20:33:00 »
Tänne tämä ei ehkä kuulu, muttakun yleisestikkin peleistä puhutaan niin vähän offtopicia.

Call of duty Modern Warfare 2
Infinity wardin uusin tuleva luomus joka tulee noin viikon aikaisemmin Lego Indiana Jones 2:sta. Traileri ja kaikki lupailee loistavaa peliä ja se siitä on takuulla tulossa. Ja viestin ytimeen KETKÄ odottavat peliä innolla? Itselläni on ensimmäistä kertaa nyt todella hinku tuohon kun en neljättä odottanut innolla vaikka siitä kuitenkin lempipelini tuli lopulta kun alesta kävin nappaamassa.
Foorumeilla vietetty aika: 10 080 000 sadasosaa 05.08.08 Klo 19:38

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #53 : 13.10.2009 klo 21:13:04 »
No jaa... cod vitosen ostin 30:llä ja oli ihan hyvä mutta huomenna tulee se peli mitä oon oottanu koko syksyn eli Uncharted 2!!! Oli jo tänään city-marketissa (liian aikasin) mutta huomenissa saan oman special editionini...  :P
Pitää kattoo vähän, jos alkaa kiinnostaa niin ehkä voisi ostaakin ton MW 2:n.

VP

 • Omistaja
 • Viestejä: 2 103
  • IndyVille
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #54 : 14.10.2009 klo 18:15:33 »
Unchartedit kiinnostais meikäläistäkin mutta kun on vaan tää Pelikoneista Jaloin™ niin pitää tyytyä harmitteluun.

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #55 : 15.10.2009 klo 21:21:04 »
Niinjoo, onhan sieltä tosiaan MW2 tulossa.

Kun Assassin's Creed 2 (pc-versio) ja Alpha Protocol hyppäsivät ensi vuoden puolelle, niin ainoa mikä ensisijaiselle odotuslistalle jäi on Dragon Age.


Ja toki siellä on pari osaa lisää Tales of MI:a ja Lego Indy 2, mutta ei noin itsestäänselviä tapauksia viitsi tässä yhteydessä mainita.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #56 : 29.10.2009 klo 22:36:01 »
Uncharted 2: Among Thieves [PS3 Only]

Kehittäjä: Naughty Dog
Uncharted 2 on siis jatko-osa Uncharted: Drake's Fortunelle. Se on kolmannen persoonan toiminta/seikkailupeli jossa on räiskintä-, kiipeily-, ja arvoituselementtejä. DF oli ja on yksi Playstationin parhaimmistoa ja AT vain jatkaa hyvää tyyliä. Se on hienompi (Uncharted Engine -> Havok) ja henkilöt ovat syvempiä. Uudistuksiin kuuluu myös moninpeli. PS3:n tehoista on otettu Uncharted 2:ssa kaikki irti. Peli on grafiikoiltaan tämän hetken paras.

Juoni: Nathan Drake (päähenkilö) yrittää löytää Cintamani-kiven ennen brutaalia Lazarevicia, jolla on komennossaan oma palkka-armeija. Kivi sijaitsee Shambalassa (tuttu IM:sta!) Tiibetin ylängöllä. Draken kanssa etsinnöissä toimivat ykkösestä tutut Sully ja Elena, jotka olivat mukana lähes koko ajan "nimettömän saaren" tapahtumissa. (Muita aarteenmetsästäjiä mm. Chloe Frazer ja Harry Flynn.) Nathan lähtee mukaan aluksi vain rahan takia, mutta myöhemmin Tiibetiläinen Tenzin vie hänet jäätemppeliin, jossa ent. natsi Schäferin retkikunnan jäänteet paljastavat hirveitä asioita. Sen jälkeen kivi on löydettävä ensin.

Yksinpeli: Tappeluita ei voi välttää, mutta niihin voi ottaa huomaamattoman alun hiipimällä selustaan. Aseistus on monipuolinen ja usein apuna on kaveri joka antaa tulitukea. Kiipeilyä voi harjoittaa jyrkänteillä ja temppeleissä, Nepalin kaduilla ja Tiibetin vuoristossa. Aarteitakin voi ja kannattaa etsiä (100 kpl). Maisemat vaihtelevat erittäin paljon ja kaikki on kaunista. Ääninäyttely on hyvin lahjakasta ja oivaltavaa (esimerkkinä yksi kohta kerrostalon katolla: Kun hyppäät uima-altaaseen Drake alkaa huudella Marco ja odottaa Chloen tulevan mukaan, joka on vähän vastusteleva.)

Moninpeli: Perusmuotoja ovat deathmatch, eliminointi, ryöstö (kuljeta aarre oman joukkueen turva-arkkuun vihollisen yrittäessä saada se omaansa) ja pari alueen valtausta. Erityisen kivaa on pelata kahden ihmispelaajan kanssa samalla puolella tietokonepalkkiksia vastaan henkiinjäännissä tai kultakuumeessa (vrt. ryöstö paitsi että tietokoneen ainoa tehtävä on saada sinut tapettua). Kaikkein hauskinta joskin vaikeaa huonolla triolla on pelata tavallista co-oppia jossa on yksinpeliä muistuttava tarina ja kaikkia tarvitaan muuhunkin kuin ammuskeluun. Eri kartat kestävät noin 15-35 minuuttia. Voit kohota arvoasteikolla ylöspäin ja ostaa rahoilla uusia asuja ja tehostuksia.

Arvosana: 10 "Maailman toisiksi paras peli*


(*parashan on aina Infernal Machine!)

moninpelistä otetussa screenshotissa Nathan Drake ennakkotilaajan paidan ja kultaisen AK-47n kera'
« Viimeksi muokattu: 29.10.2009 klo 22:46:49 kirjoittanut Nubian boy »

Argeologi

 • Indyfani
 • Viestejä: 89
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #57 : 21.02.2010 klo 15:15:19 »
The Godfather: MobWars (Vain PSP:lle)
Hyvää
+Todella mukaansa tempaava (jos on nähnyt elokuvia)
+Toden tuntuista toimintaa
+Hyvä grafiikka

Huonoa
-Kamera missä olet
-Tarina Moodi(Story Mode) lyhyt
-Ei hiekkalaatikko peli, eikä autoa pääse ajamaan missään vaiheessa

Arvosana 9-/10 p.  :tup: Suosittelen toiminta/räiskintä ja The Godfather faneille
Hyvää joulua kaikille!

Argeologi

 • Indyfani
 • Viestejä: 89
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #58 : 21.02.2010 klo 15:41:54 »
GTA: Vice City Stories (Grand Theft Auto: Vice City Stories) on varmastikkin yksi PSP:n parhaimmista peleistä.
GTA:VCS:in piti olla PSP:n yksinoikeus mutta rahapulassa se täytyi jukaista myö PS2 ja PC:lle.Peli sijoittuu myös Grand Theft Auto: Vice Cityssä nähtyyn Vice Cityn kuvitteelliseen kaupunkiin. Peli sijoittuu vuoteen 1984, mikä on kaksi vuotta ennen alkuperäisen GTA: Vice Cityn tapahtumia. Pelissä pelataan Vice Citystä tutun Lance Vancen veljellä, Victor Vancella. Victor nähtiin kerran alkuperäisessä Vice Cityssä; alkuintrossa, jossa hänet ammuttiin väijytyksessä hänen ja Vice Cityn pääjehun Tommy Vercetin ollessa sinetöimässä huumesopimusta. Myös Victorin veli Lance tullaan näkemään pelissä. Haastattelussa tekijät kertoivat, että pelissä on paremmat animoinnit sekä enemmän sisätiloja kuin aiemmissa GTA-peleissä. Myös näköetäisyyden kerrotaan paranevan, kuten myös latausaikojen pituuden vähenevän. Toisin kuin edellisessä PSP-versiossa, Grand Theft Auto: Liberty City Storiesissa, Victor pystyy uimaan kuten CJ Grand Theft Auto: San Andreasissa.Uiminen on kuitenkin aluksi hyvin rajallista, koska Victor väsyy uidessaan nopeasti ja väsyttyään tarpeeksi hän hukkuu. Vic voi uida loputtomiin sitten, kun pelaaja on suorittanut kaikki rantavahtitehtävät.Alkuperäisessä GTA: Vice Cityssä ei voinut uida. Kaiken lisäksi peliin tuotiin kaksi uutta ajoneuvoluokkaa; amfibioautot sekä vesiskootterit. Kaikki samat radiokanavat kuin GTA Vice Cityssä eivät ole mukana mutta niiden tilalle on tullut uusia radiokanavia. Väestön ja autojen määrä kaduilla on lisääntynyt.

Hyvää
+Hyvä grafiikka PSP versiossa ehkä jopa parempi kuin PS2:ssa
+Hyvä tarina
+Taattua GTAta..

Huonoa
-..joka ei ole aina vain hyvä asia
-joissain kohtauksissa kamera on hukassa
- ei enempää miinista(-)

Arvosana 10-/10 p.  :tup: Suosittelen GTA:n ystäville ja ehdottomasti PSp:nj omistajille!!!
Hyvää joulua kaikille!

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #59 : 22.02.2010 klo 17:20:21 »
Jaaha, ja taas PEGI tykkää.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Argeologi

 • Indyfani
 • Viestejä: 89
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #60 : 22.02.2010 klo 20:07:17 »
Tää ehkä poikkeaa aiheesta mutta oli pakko vastata tohon Finnin kommenttiin, eli jos joku ala-ikäinen pelaa K-18 pelejä ja hän tulee hulluksi niin se ei ole minun vika. Siis se riippuu ihmisestä, jos hän pelaa GTA:ta ja alkaa hakkaamaan muita ihmisiä, niin hakeituisi hoitoon. Siis on nämä ikäräjat ihan hyviä niin näkee mitä peli sisältää, mutta eikö voitaisiin tehdä jonkinlainen uusi systeemi näille että pitäisi mennä jonnekkin psykologille ja siellä katsottaisiin tuleeko tälle kyseiselle ihmiselle jonkinlaisia sivuoireita ja jos todettaisiin että ei tule niin voitaisiin antaa jonkinlaisen paperin kaupantiskillä ja siitä nähtäisiin saako tämä ala-ikäinen ostaa tämän pelin. :)
Hyvää joulua kaikille!

VP

 • Omistaja
 • Viestejä: 2 103
  • IndyVille
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #61 : 24.02.2010 klo 23:00:09 »
Juu, sovelletaan uusia aselakeja peleihin.

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #62 : 25.02.2010 klo 04:29:39 »
Minua ei kiinnosta tuleeko joku hulluksi vai ei. Itse asiassa äärimmäisen harvassa ovat sellaiset jotka noista saavat käytöshäiriöitä.

Peleihin on kuitenkin asetettu ikärajat, joiden perusteella niitä ei silti lain varjolla myydä alaikäisille. Ja kyllähän minua myös hieman ihmetyttävät vanhemmat, jotka mahdollisesti antavat lastensa käsiin isolla K-18 leimalla merkittyä materiaalia. Jossain päin on menty meikäläisen käsityskyvystä yli, jos jommin kummin on päässyt käymään.

Sekin on omalla kierolla tavallaan hyväksyttävämpää jos penska itse hankkii väkivaltaviihteensä (vaikka warettaa) ilman välikäsiä. Silloin ei kukaan täysi-ikäinen ja oletetusti täysijärkinen ole laiminlyönyt vastuutaan.


Mutta pointtina ei olekaan materiaalin haitallisuus, vaan se että ylläolevan kaltainen arvostelu on käytännössä tunnustus, että joku jossain on rikkonut lakia. Oli se sitten myyjä, materiaalin hankkija tai käyttäjä itse. Tarkoituksena ei ollut moralisoida, vaan naureskella tälle tyhmyyden ylistykselle. Omien seinien sisällä tällaiset.

Eipä mulla muuta. Pelaa vaan ihan rauhassa. Okei, sanotaan nyt vielä, että ehdotus psykologisen profiilin vaatimisesta videopelin pelaajalta on kyllä loistava osoitus siitä että ihmisentaimella on vielä aika paljon oppimista elämän realiteeteista. Kuten VeePeekin vihjasi, eihän se onnistu edes sellaisten ihmisten kohdalla jotka hankkivat oikeita aseita... ja niitä on sentään luojan kiitos tässä maassa muutama vähemmän kuin XBoxin (tai vastaavan) ostaneita.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Argeologi

 • Indyfani
 • Viestejä: 89
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #63 : 25.02.2010 klo 15:30:19 »
Se oli ehdotus jonka huomasin pelaajalehden sivulta.

Ja minua ihmetyttää myöskin aika paljon miksi elokuvien kanssa ei olla niin tarkkoja kuin esim. pelien. Onhan Indytkin K-15 elokuvia mutta ei täällä kukaan ole siitä huomauttanut, miksi sitten peleille ollaan niin negatiivisia?!!! Saman laista väkivaltaahan nekin sisältävät.
« Viimeksi muokattu: 25.02.2010 klo 16:04:21 kirjoittanut Finn »
Hyvää joulua kaikille!

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #64 : 25.02.2010 klo 16:12:39 »
Jaa, vai että jonkun muun tekemä ehdotus jonka nuori herra täällä vaan päätti hyvää hyvyyttään toistaa... selvä. Sehän muuttaakin ihan kaiken. Siis siinä mielessä, että ehkä ainoastaan oppitunti lähdekritiikissä olisi paikallaan.Ja Indyleffojen ikäraja on hyvin tiedossa, ja asiahan on niin yksinkertaisesti selitetty että se on myös Kairon baarin ikäraja. Jos alueella tavataan tätä nuorempi käyttäjä, niin siitä on seurauksena yleensä kirjoitusoikeuksien poisto, jos käyttäjä vaan pyritään vahvistamaan alle 15-vuotiaaksi.


Kuinkas vanha te olittekaan?
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Indy-jäbä

 • Indyfani
 • Viestejä: 253
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #65 : 26.02.2010 klo 18:06:26 »
Ja Indyleffojen ikäraja on hyvin tiedossa, ja asiahan on niin yksinkertaisesti selitetty että se on myös Kairon baarin ikäraja. Jos alueella tavataan tätä nuorempi käyttäjä, niin siitä on seurauksena yleensä kirjoitusoikeuksien poisto, jos käyttäjä vaan pyritään vahvistamaan alle 15-vuotiaaksi.
Jaa, mites minä sitten olen päässyt olemaan täällä käyttäjänä jo 2 vuotta vaikka täytin 15 vuotta vasta viime syksynä :-\? Vai onko tällainen sääntö otettu juuri viime aikoina käyttöön?
KNEEEEEEEEEEEEEL!!!

VP

 • Omistaja
 • Viestejä: 2 103
  • IndyVille
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #66 : 26.02.2010 klo 18:25:31 »
Ei sellasta oikeesti oo olemassa, olis toki hyvä käyttäytyä vähintään sen ikäsen tasoisesti.

Argeologi

 • Indyfani
 • Viestejä: 89
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #67 : 26.02.2010 klo 21:22:52 »
Jos olen jotenkin teidän mielestänne käyttäytynyt huonosti niin voitte toki poistaa minut täältä. Ihme vain ettei tuolla säännöissä tosiaankaan lue mitään K-15 ikärajasta. Ja tuo Finnin puhesävy ei muutenkaan kuulosta kauhean ystävälliseltä.
Hyvää joulua kaikille!

Inkkari Joonas

 • Indyfani
 • Viestejä: 122
 • Pentti Pentti hyppää edes sentti
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #68 : 27.02.2010 klo 01:23:53 »
Ja tuo Finnin puhesävy ei muutenkaan kuulosta kauhean ystävälliseltä.

Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että se EI OLE ystävällinen. ;)

Ai anteeksi...HÄN
Nyt loppu juominen sano Jamppa Tuominen!
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #69 : 27.02.2010 klo 20:20:03 »
Mä olen "se" sieltä jostakin, ja ystävällinen vaan satunnaisesti.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

Nubian boy

 • Indyfani
 • Viestejä: 275
  • Sähköposti
Vs: Omia peliarvosteluja
« Vastaus #70 : 14.08.2012 klo 23:21:50 »
Risen 2: Dark Waters

Risen 2 on merirosvomaailmaan keskittyvä rooli-/seikkailupeli, jossa nimetön sankari eroaa inkvisitiosta ja lähtee etsimään asetta merihirviöitä vastaan ja onneaan etsimään, tehtäviä ohikulkijoille suorittaen ja lopulta keräten oman miehistön laivaansa. Pakko oli tänne laittaa kun tulin tänään temppeliin jossa oli mukavan Indymäinen kohta jossa siis oli kulta-aarre käytävän päässä. Jos sen otti, niin lähtiessä vapautui kirves seinästä ja piti hypätä nopeasti pois alta.. Toisen käytävän päässä aarteen tiellä oli joku hirviö ja ansana lattia romahti ja pudotti minut kolmemetrisen sarvipään nuijan eteen. Aarre oli kyllä riskin arvoinen :)

Pelissä on ihmisten lisäksi paljon eri eläimiä ja hirviöitä vihollisina. Esimerkiksi jättitermiittejä ja -rapuja. Perusase on miekka ja taisteluissa on myös mahdollisuus hämätä vihollista heittämällä hiekkaa tai kookospähkinä tai muuta mukaan tarttunutta. Myöhemmin pelaaja saa käyttöönsä myös musketin ja muita pikku pyssyjä. Rahalla voi ostaa uusia tavaroita ja glory-pisteillä saa uusia taitoja. Yhtenä taitona on voodoo, mutta en tiedä siitä vielä enempää.

Grafiikat eivät ole kaikkien mielestä ajan tasalla mutta minua eivät haittaa, vähän yksipuolinen taistelujärjestelmä onkin ehkä huonoin ominaisuus. Miekalla hyökätessä vaan rämpytetään samaa nappia ja toisella torjutaan. Alussa ainakin, voihan tässä edistyessä ehkä oppia lisää ikomboja.
Ääninäyttely on eläytyvää, mutta henkilöt vähän puisia. Maisemat ovat laajoja ja hienoja. Ruudunpäivitys joskus vähän pätkii. Tunnelma on erinomainen, juuri tuo temppelikohta oli erittäin intensiivinen. Ekan saaren maisemat toivat mieleeni vanhan kunnon Olmec Valleyn.  :whip:

Arvosana tähän mennessä: