Kirjoittaja Aihe: Englantilainen vaatekoko-taulukko  (Luettu 12815 kertaa)

90Zata

 • Indyfani
 • Viestejä: 6
  • Sähköposti
Englantilainen vaatekoko-taulukko
« : 26.05.2012 klo 10:04:40 »
Heips! Ajattelin kysäistä neuvoa, jos jollakulla sattuisi löytymään kokemusta englantilaisten vaatekoko-systeemistä...
Eli aikomuksenani oli alun perin ostaa itselleni uus nahkarotsi, ku vanha alkaa olemaan jo aika elämää nähneen näköinen (siis vähän liiankin kanssa) :P ja päädyin lopulta englantilaisen Westedin sivuille ( http://www.wested.com/index.asp ), joten päätin sitten ostaa oikein LAATUMERKKISTÄ kerrankin! :D Eli Indy-vaatesetti lähti tilaukseen. (Hintaahan sille vähä tuli, mutta kyllä sen laatuakin täytyy olla... Kun ajattelee, missä kaikissa loukoissa se on sitä Indynkin kovaa menoa kestänyt)  ;)
Mutta kokotaulukot oli kyllä meikäläiselle vähä epäselviä ja laitoin Westedille sähköpostia, jossa esitin mittojani (otin ne mitat siitä vanhasta takinrohjostani, sillä se oli ollut minulle juuri sopiva. Lisäksi minulla on melko lailla Indyn safaripaidan oloinen kenttäpaita, josta otin mitat paitaa varten) ja pyysin asiantuntijalausuntoa, että minkä kokoinen takki ja paita minun suunnilleen kannattaisi tilata.
Mitat, jotka annoin, olivat

nahkatakki:
   -selän pituus (kauluksesta takin alasyrjään) 76 cm (29,64 tuumaa)
   -rinnan ympärys 98 cm (38.22 tuumaa)
   -hiha (olkapäästä hihansuuhun) 65 cm (25,35 tuumaa)

paita:

   -hiha (olkapäästä hihansuuhun) 62 cm (24.18 tuumaa)
   -rinnanympärys 95 cm (37.05 tuumaa)

Vastaus tulikin todella nopeasti, mutta hiukan hämmensi ne saamani suositellut koot... Myyjä suositteli ystävällisesti minua tilaamaan takin kokoa 38 ja paita kokoa small... ja lisäksi hän lähetti sähköpostiliitteenä kokotaulukot, josta kyseisten vaatekappaleiden koot määritellään mittojen mukaan (samat taulukot ovat tässä liitteenä).
Aloin vähän ihmetellä, että ovatko engelsmannit todella noin järkyttävän suurta joukkoa, koska tämmöiselle suomalaiselle keskimittaiselle suositellaan noita pienimpiä kokoja... vai onkohan se myyjä käsittänyt jossain kohdin väärin, vaikka nimenomaan sanoin että mitat olivat VAATTEISTA eivätkä miehestä itsestään...  :P
Enkä oikein käsittänyt tuon takin kodalla, että mikä tuo "chest"-mitta siinä on... ei se ainakaan rinnanympärys ole. Paidan kokotaulukossa "chest" kyllä tarkoittaa juurikin sitä ympärystä, mutta takissa sen on mittojensa puolesta pakko tarkoittaa jotakin muuta... Ja sitten nuo "shoulder" -mitat, eivät ne oikein tunnu sopivan hartioiden leveydeksikään, että mistä ne lukemat mahtavat tulla?

Jos joku tietää/ymmärtää näistä enempi, niin voisitteko ystävällisesti neuvoa minua ja kertoa, olenko nyt tilaamassa armotta liian pieniä kamppeita? (tällä hetkellä tilaus odottaa, että muutoksia siihen voin vielä tehdä) Asialla on kuitenkin pieni kiire! Kiitos jo etukäteen neuvoista!!!
« Viimeksi muokattu: 26.05.2012 klo 12:48:06 kirjoittanut 90Zata »

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #1 : 26.05.2012 klo 19:55:32 »
Tuossa takkikokotaulukossa taidetaan käyttänä mittoina vaatekappaleen halkaisijaa, ei ympärysmittaa.

Minähän en ole mikään räätäliekspertti kun tapana on vaan ostaa sellaisia vaatteita jotka sovituksen jälkeen hyviltä tuntuvat, mutta voin kyllä siitä huolimatta aukaista tuota Westedin kokopolitiikkaa. Heidän logiikallaan kun he tässä ovat myymässä sinulle kostyymiä, ei niinkään käyttövaatetta. Eli tavoitteena on vaate joka näyttää kantajansa päällä mahdollisimman samalta kuin Harrison Fordilla valkokankaalla. Tämä tarkoittaa siis takkia, joka on käyttäjälleen hieman tyköistuva ja nafti, sekä vyötäröhelmasta lyhyt.

Eli jos haluaa olla niin "screen accurate" kuin mahdollista, kyllä noihin Westedin asiantuntijoihin voi ihan luottaa. Jos tarkoituksena sen sijaan on hommata vaate, jota meinaa käyttää ihan käyttämisen ilosta ja jonka kanssa on otettu huomioon myös esimerkiksi pohjoismainen kerrospukeutuminen niin ettei tuuli huuhdo talvellakaan takamusta, niin siinä vaiheessa voi harkita hankkivansa kokoluokkaa reilumpaa rotsia.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

90Zata

 • Indyfani
 • Viestejä: 6
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #2 : 26.05.2012 klo 22:26:16 »
Kiitos, Finn, kommentista
Kyl ihan käyttötakiksi sitä rotsia aioin ja mulla oli hiukan tommosta epäilystä itsellänikin, että saattavat tuolla Westedin puolella noudattaa juuri tuota "kostyymi-seikkaa", että minkä kokoinen takki tekisi kenestäkin just Fordin näköisen koonsa ja istuvuutensa puolesta. Tosin pyrin ennalta ehkäisemään tätä just tolla konstilla, että ilmoitin heille sinne tyyliin, että "tälläinen takki mulla on ollut ja mahdollisimman samankokoisen tahtoisin". Eli en tiedä siitä sitten, rupesivatko niiden mittojen puolesta päättelemään, minkä kokoinen tyyppi on kyseessä ja minkä kokoinen takki sopisi tälle samalla tavalla kuin Harrison Fordin takki sopi käyttäjälleen...  :P

Eipä tuossa isosti muutosta tapahdu, vaikka tempaisisinkin ton koon 40 suositellun 38 sijaan, ainoastaan hihat pitenis puolella tuumalla... Taitaa silti ehkä olla parasta, että otan ja luotan saamiini suositusmittoihin. Kaipa he tietävät siellä Westedissä parhaiten, kun kerta työkseen sitä tekevät...  ;)  ja jos menee pahasti pieleen (mitä tuskin kyl tapahtuu) niin voihan sen sit kyl vaihtaa... (vaikkakin siinäkin on se oma hommansa, enkä siihen viitteis kyl ryhtyä muuten ku pakottavan tarpeen edessä)  :-\

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #3 : 27.05.2012 klo 01:27:11 »
Ole hyvä vaan.

Minä kyllä luultavasti silti oman maalaisjärkeni nimissä ottaisin tuon nelikymppisen, varsinkaan kun tuo kokoero ei oikeasti ole muuta kuin sentti lisää hihoihin ja pari rinnanympärykseen. Mahtuisi sitten alle pelkän safaripaidan lisäksi tarpeen vaatiessa myös villapaita.

Mutta sen sijaan että luottaa kaiken maailman nettifoorumien huuteluihin, niin kyllähän tätä asiaa voisi ihan myös tuolta Westedilta kysyä jos yhtään arveluttaa. Muotoilet kysymyksen vaikka niin että onko konversio oikeasti tuo kun olet täällä Finlandiassa perinteisesti se ja se koko, ja lisäksi kiinnostaa että mahtuuko takin alle muuta kuin kevyt safaripaita jos meinaat sitä kylmemmilläkin ilmoilla pitää. Onhan tuo kuitenkin sen verran iso ja hintava hankinta että paree hankkia tyydyttävä vastaus kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin ennen kuin iskee eurot tiskiin. Eikä tämän toteamiseksi edes tarvitse mikään Indyrompe-ekspertti olla.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

90Zata

 • Indyfani
 • Viestejä: 6
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #4 : 27.05.2012 klo 18:12:28 »
Joo mailia lähti tossa aamupäivällä Englannin suuntaan, että täytyy venata vastausta nyt ainakin huomiseen... Paras tosiaan pelata varman päälle, ku tämmöisestä kaupasta on kyse. Kyl vois HIUKAN ottaa kupoliin aikanaan ku paketin sais ja sit huomaisikin, että "joo, olis tää tietty voinu olla pari numeroa isompikin tää rotsi..."  :P
Mutta odotellaan ja katellaan, mitä vastaavat...

90Zata

 • Indyfani
 • Viestejä: 6
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #5 : 11.06.2012 klo 17:17:03 »
Tilaus on tehty ja nyt sit vaan odotellaan, että lähtee tulemaan sieltä... Kyllä se 38 on kuulemma ihan semmoinen, et pitäis sopia hyvin. (pakko viel vaan ihmetellä, että taitaa ne engelsmannit olla aika rotevaa sakkia ku meikäläisen koko oli noista vakiokoista pienin ja oon ihan keskiverto suomalaisilla kokotaulukoilla...)  :P

VP

 • Omistaja
 • Viestejä: 2 103
  • IndyVille
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #6 : 26.06.2012 klo 09:23:06 »
Eiköhän toi 38 oo ihan sopiva, siinä on muistaakseni aika hyvin ekstraa vaatteita varten (olikohan 6 tuumaa ja 80's cutissa 4).

90Zata

 • Indyfani
 • Viestejä: 6
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #7 : 26.06.2012 klo 12:59:38 »
Täytyy myöntää omat virheensä, että liian sokeasti luotin Westedistä saamiini suosituksiin. 38 kokoinen tuli ensiksi ja täytyy myöntää, että kyllä se liian pieni selvästi oli. Päälle meni, mut kun vetoketjunki veti kiinni, nii alkoi aika ahdas tunnelma siel rotsin sisällä olemaan. Sit ku sain otettua mittoja oikein takista itsestään ja vertailin niitä tohon kokotaulukkoon, nii oli jo aika helppoa päätellä, mikä koko olis sopivin. Takki lähti takas vaihtoon ja pyysin sen tilalle 42 kokoisen (et aika paha kokovirhe pääsi ekalla kerralla tulemaan).  :-[

Se uus takki tuli just tänään postissa (JEE!)  :whip:
Nyt se on aika sopiva. Mietein sillon vaihtoa tehdessäni, että olisko pitäny tilata samantien 44, mut verrattuani vanhoihin takkeihini niitä mittoja, päädyin silti 42:en. Räätälitermein ilmaistuna takki on nyt siis just sopiva. Ei liian iso mistään kohtaa, mut ei silti liian pienikään (et ei se 44 varmaan olis sekään liian iso ollut)

Vaatesetin lisäksi tilasin ruoskan kanssa Westediltä samassa yhteydessä ja kun saa vielä noi housut lyhennettyä oikean mittaisiksi, nii ihan hyvä setti on kasassa  :D

Finn

 • Portsari
 • Viestejä: 927
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #8 : 28.06.2012 klo 13:48:12 »
Vaikka täältä jälkikäteen huutelenkin, niin jotain vähän tämänsuuntaista tuli kieltämättä ounasteltua. Mutta no, jos vaihtaminen onnistui ilman sen suurempia kipuiluja niin eipä siitä varmaan kannata alkaa sen enempiä muistuttelemaan. Ei muuta kuin rotsi kovaan käyttöön, sattui sopivasti vähän viileämpi kesäkin. Tosin kunnon Raiders-tyylin nahkarotsihan näyttää kantajansa päällä tyylikkäältä vaikka sitä pitäisi biitsillä pelkkien simmareiden kanssa.
Miksi portsarilla on pamppu vasemmassa kädessä?
...koska asiakas on aina oikeassa.

Raven.TheRaider.Net

90Zata

 • Indyfani
 • Viestejä: 6
  • Sähköposti
Vs: Englantilainen vaatekoko-taulukko
« Vastaus #9 : 28.06.2012 klo 13:59:28 »
Joo, vaihto sujui ihan kivuttomasti ja yllättävän nopeastikin. Nimittäin kun lähetin takin takaisin Englantiin, tuli jo parin päivän päästä sähköpostia sieltä, että takki on vaihdettu ja uusi postitettu. Siitä meni päivälleen viikko, kun vetäisin rotsin niskaan  :P  kun ekan tilauksen tein, niin siinä kesti päivälleen kaksi viikkoa)...
Olisi meikäläisen vaan pitänyt alusta asti uskoa kokeneimpien sanaa (anteeksi epäluuloisuuteni), mutta ongelma tuli ratkaistua helposti ja sehän on pääasia  :D

Joo kyllä tällä rotsilla kelpaa nyt kuljeskella ja jos laittaa esim just ton Westedin safaripaidan ylle ja takin sen päälle, nii ei kyl tuu liian kuumakaan (paitsi ehkä jossain +25 helteissä ja auringon porottaessa pilvettömältä)  :P  Hah, sitä vois kyllä olla aika komea ilmestyä rannoille simmareissa ja nahkarotsissa... Pitänee varmaan koittaa...  ;)